skip to Main Content

Tehnički opis

  • Dužina: 32.26 km
  • Težina: lagana
  • Najviša točka: 138 m
  • Najniža točka: 110 m
  • Podloga rute: asfalt 100 %
  • Vrijeme vožnje: 1.5 – 2 h

Želite li pobliže upoznati Viroviticu i njezinu okolicu onda za vožnju izaberite stazu „Virovitički krug“ koja će vas odvesti od Virovitice preko obližnjih sela natrag u grad. „Virovitički krug“ je 32 km dugačka kružna staza, potpuno je ravna i cijelom dužinom vozi se po asfaltu. Prije nego što krenete na vožnju, preporučamo da napravite đir po samoj Virovitici i upoznate neke od njezinih ljepota. Prvenstveno sam dvorac Pejačević odakle i kreće ova ruta. Isto tako u blizini je nedavno potpuno obnovljena palača grofa Pejačevića, barokna građevina izgrađena krajem 18 stoljeća. A odmah preko puta crkva Svetog Roka izgrađena oko 1750 čija unutrašnjost se ubraja među najistaknutije barokne cjeline u Hrvatskoj.

No krenimo na vožnju, staza kreće ispred dvorca Pejačević i prvih 5 km vozimo magistralnom cestom prema Mađarskoj. Na ovom dijelu rute obratite pozornost na promet. Sa magistralne ceste skrećemo desno prema selu Lukač i vozimo ravnim cestama preko sela Bačevca do Gradine gdje ponovno skrećemo desno ovaj put prema Suhopolju.

U Gradini, kraćim skretanjem sa rute đira, prateći pritom signalizaciju, možemo posjetiti Mjesto molitve, koje se nalazi u podnožju crkve Sv. Ilije proroka i neposredno uz mjesno nogometno igralište, a posvećeno je čudesnom događaju koji se zbio 1997. godine,  koji je u puku prihvaćen kao ukazanje Majke Božje.

Kod dolaska u Suhopolje stanite u nekom od ugostiteljskih objekata na okrjepu i kratki odmor.  Kad ste već u Suhopolju posjetite crkvu Sv. Terezije Avilske, zanimljivu građevinu sa dva zvonika, izgrađenu u klasicističkom stilu početkom 19. stoljeća. U obližnjem parku u središtu mjesta nalazi se historicistički dvorac grofa Jankovića koji je trenutno u fazi obnove.

Iduća etapa rute vodi nas prema selu Borova i obroncima Bilogore uz koje vozimo idućih 7km do povratka u grad. U 30-ak kilometara staze „Virovitički krug“ upoznati ćete ljepote Virovitice, sela koja okružuju grad kao i ljepote ovog dijela Slavonije, dovoljan razlog da se upustite u „pustolovinu“. No ako vam to nije dosta, po povratku u Viroviticu provozajte se do izletišta na Virovitičkim ribnjacima, koje čine devet lijepih jezera i to samo 7 km od grada.

Back To Top