Skip to content

Biciklističke utrke u 2023. godini u Virovitičko-podravskoj županiji

Ukoliko planirate biciklističke utrke za 2023. godinu nemojte zaobići rekreativne utrke u Virovitičko-podravskoj županiji. Biciklističke utrke na ovom području većinom su MTB utrke za rekreativce, koji uživaju u biciklizmu u slobodno vrijeme, no one neće razočarati niti profesionalne bicikliste.

Virovitica, Slatina i Orahovica domaćini su tri biciklističke utrke, a osim toga organiziraju se i zabavna biciklistička događanja o kojima više možete pročitati ovdje.

Upoznajte biciklističke utrke u Virovitičko-podravskoj županiji:

Put Šarana Outdoor Weekend 2023.

Ova biciklistička utrka organizira se u Virovitici već 11 godina na biciklističkoj stazi Put Šarana. Riječ je o MTB utrci, XC tipa na stazi dugoj 11 kilometara s 330 m visinske razlike koju organizira Biciklisitčki klub BOR. Utrka je dinamična, vozi na atraktivnoj „singlici“ s malo mogućnosti za pretjecanje. Broj krugova ovisi o kategoriji u kojoj vozite, a za jedan krug u prosjeku treba 40 minuta. Nakon utrke organizirano je opušteno druženje uz lokalno pivo. U startninu je uključen obrok i okrijepa na feed zonama. Termin utrke je 13. svibanj 2023. Više o utrci saznajte na službenoj stranici putsarana.com

Panonsko-bilogorski rekreativni MTB maraton 2023.

Svakog rujna u Virovitici i okolici organiziran je Panonsko-bilogorski rekreativni MTB maraton koji organizira Klub za ekspedicionizam i sport „KEKS“. Sudionici na utrci mogu voziti jednu od tri biciklističke staze koje su obično u dužini od 20, 30 i 60 kilometara. Za najavu bicilističkog maratona u 2023. godini pratite web stranicu organizatora.

Biciklistički maraton Slatina

Biciklistička utrka u Slatini organizira se na jezeru Javorica, u slatinskom pobrđu Papuka. Ove godine održat će se u proljetnom terminu, 22.04.2023. godine. Utrku organizira Biciklistički klub Slatina, a za više informacija zapratite ih na Facebook stranici kluba.

XCO Koral Orahovica

Orahovica je domaćin biciklističke utrke XCO Koral u organizaciji Biciklističkog kluba LooD. Ove godine održat će se u ljetnom terminu, 27. kolovoza 2023. Riječ je o utrci kružnog oblika prilagođenoj za sve bicikliste, duljine 4680 metara, na kojoj broj krugova koje vozite ovisi o kategoriji. Za više informacija o utrci pratite Facebook stranicu kluba.

Ukoliko vas zanima što raditi nakon utrke, informirajte se na internetskoj stranici Slavonija i Podravina.

(Fotografija: Matija Rođak, preuzeto s putsarana.com)

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top